петък, 25 октомври 2013 г.

Калиграфия към картички от Ирена Арабаджиева

     Калиграфията има разнообразни приложения, а най приятно е, когато с нейна помощ може да се надпише поздравление за любим човек, на когото да подарим нещо специално.
     Специални са и картичките, поканите, пликовете и декорацията, които изработва млада дама от Пловдив – Ирена Арабаджиева. Направените от нея изделия впечатляват с находчивите идеи и изящната изработка. В този блог може да разгледате нейните творения: http://www.fiferutka.blogspot.com/

     Заедно с Ирена стана възможно прилагането на калиграфски изписани поздравителни надписи върху създадени от нея картички, като част от съвместен пилотен проект, наречен CalliCard. Ето как изглеждат две от картичките, в които стилно са съчетани различни декоративни елементи, както и ръчно надписване (публикацията е тук):

 
     В тази изработка се вижда отчетливо как вложка (листче, върху което се прави надпис) може да се постави на определено място върху картичката, между декоративните елементи.

     Благодаря ти, Ирена, за отзивчивостта и влагането на твоето творчество в идеята за калиграфско надписване на поздравителни картички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар