четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Калиграфия в Регионална Библиотека „Стилиян Чилингиров”, гр. Шумен

     Там, сред небеса високи,
     в ярка, чиста светлина,
     с устрем в своите посоки,
     къщичка лети една...

     Знаете ли за нея? Там е и ви очаква...в небето на Шумен. Това е „Къща в небето” – социален и арт клуб, приютяващ във вълшебното си пространство срещи и събития за изкуството, литературата и живото, истинско общуване между хората!
     Едно от тези събития – обучение по приложна калиграфия, беше проведено на 26-ти септември 2014 г. То бе част от лятната програма на „Къща в небето”, подготвена от Пламена Стоянова и одобрена от Общински фонд „Култура”. Регионална Библиотека „Стилиян Чилингиров в гр. Шумен оказа изключително съдействие, предоставяйки прекрасна зала и оборудване за провеждане на обучението.
    В това занимание участници бяха ученици от II ОУ „Д-р Петър Берон”, гр. Шумен, както и служители от библиотеката. Сърдечна благодарност към всички Вас, мили хора, участвали и съпричастни към осъществяването на това събитие! Благодаря Ви за отзивчивостта и за стремежа да се потопите в света на калиграфията!
     Ето някои снимки от проведеното обучение, предоставени от Пламена Стоянова, а още за него може да видите в сайта на Регионална Библиотека, както и на страницата на „Къща в небето”.




































































































































































2 коментара:

  1. Поздравления за инициативата! Хубаво е, че толкова много хора имат интерес към калиграфията. Пожелавам ти още много успехи свързани с разспространението на това красиво изкуство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ирена! И аз се радвам, че хората искат да се занимават с красиво писане, а то има толкова разнообразни приложения.

      Изтриване