понеделник, 16 декември 2013 г.

Калиграфска работилница

     Идеята назря два месеца по-рано – да организираме занимание по калиграфия в арт-клуб „Къща в небето” в гр. Шумен. Пламена Стоянова и Бояна Петрова, които са създателките на това уютно място, предложиха именно там да поканим хора, за които е интересно да опитат как се пише калиграфски.
     Това се случи в неделя на 24.11.2013. Бях подготвил необходимите листове и калиграфски маркери, с които да се работи. Лека-полека, с всеки щрих по листа, участниците се вглъбяваха в това приятно занимание. Обяснения на общите правила за писане и едновременно с това опитване на практика как се оформят букви. За някои в началото е необичайно, защото писането е по-различно от това с ежедневните средства, а след това настъпва увлечението – притегателно и подтикващо да се пише още и още...
    С благодарности към „Къща в небето”, към Пламена и Бояна, за чудесната идея и възможността да я реализираме в това вълшебно място. Съчетахме работилницата с представянето и на калиграфски изписаната авторска книжка с разкази на Татяна Славова.
     Следващите снимки са предоставени от Бояна Петрова, а още от тях може да разгледате в страницата на „Къща в небето”.













































































































Представяне на калиграфската книжка с авторски разкази на Татяна Славоа



















Няма коментари:

Публикуване на коментар